Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Siphon Kava

Kad kažemo da je vrhunska kava stvar umijeća, zaista to mislimo. Priprema kave iz sifona ne ostavlja mjesta pogreškama. Spoj je umjetnosti i znanosti koji zahtijeva posebnu vještinu, a njezina aroma očarava već na prvi gutljaj.

Ovaj način pripreme kave daleko je najteatralniji, ali i najdelikatniji. Sifon pruža iznimnu kontrolu nad cijelim procesom, pa tehniku s vremenom možete dovesti do savršenstva. Funkcionira po principu pritiska pare pod kojim se vruća voda iz donje posude popne u gornju posudu, a u nju se zatim dodaje svježe mljevena kava. Gašenjem izvora topline smanjuje se pritisak pare i kava se spušta nazad u donju posudu prolazeći pritom kroz filter.

Formom i oblikom sifon podsjeća na druga vremena, kao da je izašao iz laboratorija prošlih stoljeća. Nastao je eksperimentiranjem s pritiskom vruće pare, s namjerom da se izbjegne vrenje vode koje kavu može učiniti gorkom. Vjerujemo da se za dobru kavu iz sifona isplati otići korak dalje, a u Kavi Kavani uvijek je možete kušati. Naši izučeni barriste vješto će pred vama pripremiti i servirati šalicu pitke kave izbalansiranih aroma.